torsdag 3. februar 2011

“En liten krimfortelling”

 Oppgaven lød som følger: Kommenter synsvinkel og forteller i avsnittene i teksten!
og jeg besvarte oppgaven slik:

I det første avsnittet er det en autoral synsvinkel og personene blir omtalt i 3. person. Det er en refererende forteller, som forteller hva som skjer. Synsvinkelen er utvendig, for vi får ikke noe innblikk i  følelsene eller tankene til personene.
I det andre avsnittet er det allvitende forteller. Han skifter mellom å observere personene fra utsiden og se inn i tankene deres. Det er fra Helenes synsvinkel, for det er hun fortelleren følger. Denne vinkelen kalles personal synsvinkel
I det tredje avsnittet er det også en allvitende forteller, som skifter mellom å observere Robert fra utsiden, og se inn i tankene hans. Det er også her en personal synsvinkel, fra Robert.
I det fjerde avsnittet er det en allvitende forteller som forteller om kona til Herr Johnson sin histore. Det er fra Saras synsvinkel. Den allvitende fortelleren forteller om det som skjer i leiligheten til ekteparet Johnson.
I det femte avsnitter er det en autoral forteller. Synsvinkelen skifter gjennom avsnittet, og historien hopper litt frem og tilbake fra hva som skjedde, til hva som bør gjøres.
Det er også noen dialoger i fortellinga, som selfølgelig er personlige og kommer fra egne synsvinkler.

1 kommentar:

  1. Slingo Deluxe is a new classic on the mobile - JTM Hub
    The Slingo Deluxe online 광명 출장마사지 slot combines the old 청주 출장마사지 and modern elements with a fresh approach to classic slots. 제주 출장마사지 You will feel like you're 제주 출장마사지 at the 의정부 출장안마

    SvarSlett